Отделение по съдова хирургия, сертифицирано с  3-то, най-високо ниво на

...
Отделение по съдова хирургия, сертифицирано с  3-то, най-високо ниво на
Коментари Харесай

МБАЛ „Бургасмед“ откри Отделение по съдова хирургия, оборудвано с апаратура последно поколение

Отделение по съдова хирургия, сертифицирано с  3-то, най-високо равнище на подготвеност, отвори порти на ет. 5 в новооткрития корпус на МБАЛ „ Бургасмед “. В него ще се прави диагностика и лекуване на цялата гама съдова патология, в това число най-често срещаните болести, като остра и хронична артериална непълнота, хронична венозна непълнота, тромбофлебити, лимфедем на крайниците и диабетно ходило.


-->
В отделението работят петима лекари, четирима от които с приета компетентност по съдова и ендоваскуларна хирургия. Проф. Тодор Захариев, д.м.н, който е един от доайените на съдовата хирургия в България, е също част от екипа.

„ Оборудвани сме с последно потомство С-рамо Siemens Cios Alpha, с който можем да прилагаме най-прецизните инвазивни диагностични и лечебни способи на лекуване на съдовите болести. За терапия при хроничната венозна непълнота на долните крака ще използваме единствения на територията на Бургаска област уред за лазерна аблация Twist Diode laser 10W с дължина на вълната 1940nm. Той дава опция за реализиране на лечебен резултат с извънредно ниска мощ на лазерната емисия, което е причина за по-малкия % затруднения и дискомфорт след процедурата “, разяснява доктор Тодор Драганов, шеф на отделението.

Той прецизира, че за лекуването на всеки пациент, екипът ползва строго самостоятелен проект, с цел да се реализира оптимален лечебен резултат. „ Стремим се минимално-инвазивните интервенции да не бъдат по-малко от 60%  от общия месечен брой интервенции “, показва доктор Драганов.

Отделението има контракт с НЗОК за 11 клинични пътеки, измежду които инвазивна диагностика при сърдечно-съдови болести при лица над 18 години, ендоваскуларно лекуване на екстракраниални съдове, оперативно лекуване на абдоминална аорта, долна празна вена и клоновете им.

Телефон за връзка с отделението: 089 222 2756.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР